Een bericht sturen

Als u een bericht wil sturen naar de Philia-gemeenschap, stuur dan uw tekst in een mailbericht (zonder attachments ter beveiliging tegen virussen en om problemen bij het openen van programma’s tegen te gaan) naar philia@philia.be. Uw bericht wordt zo snel mogelijk door één van onze medewerkers verspreid onder alle leden, op voorwaarde dat de inhoud niet ingaat tegen de gebruiksvoorwaarden van Philia.

Om de aankondigingen verspreid via de mailinglijst te stroomlijnen, gelieve een code toe te voegen die het genre van aankondiging aangeeft, gevolgd door titel (kort) en datum (of duur).

Bij wijze van (fictief) voorbeeld:
[CONF] De Romeinen en exacte wetenschappen, 15-24.9.2009

De gebruikt codes zijn:
[CFP] Oproep tot bijdrages voor een colloquium
[CONF] Colloquium
[LECT] Lezing
[SEM] Seminarie
[THES] Doctoraatsproject
[DEF] Aankondiging verdediging proefschrift
[PUBL] Publicatie
[JOB] Vacature
[PROJ] Project
[INFO] Diversen

Gebruiksvoorwaarden van Philia

Het is belangrijk te onderstrepen dat wie een bericht wenst te versturen enkel echte en volledige informatie doorgeeft die niet indruist tegen de grondrechten van de Europese Unie. De medewerkers van Philia, die elk nieuw bericht controleren, behouden zich het recht elke boodschap die niet aan de tweede voorwaarde voldoet of die het respect voor anderen met de voeten treedt, niet te verspreiden.

Gebruikte talen

Ondanks de delicate taalsituatie in ons land, moet wetenschap taalgrenzen kunnen doorbreken. Daarom kan iedereen die een bericht wil verspreiden, dit doen in de taal die hem/haar het beste past, met inbegrip van het Engels als internationale forumtaal.

Omdat een elementaire en ten minste passieve meertaligheid vaak nodig is in de moderne wetenschap, kan het begrijpen van de informatie hier geen groot probleem vormen. Indien iemand wenst een bericht zowel in het Engels, Frans als Nederlands rond te sturen, is dit voor ons natuurlijk ook geen probleem. De beheerders zullen voor hun eigen website altijd drie versies voorzien.